67 steekpartijen en 2 doden in slechts 3 dagen tijd in Kenitra

buitenland
0
22 jun '16
In het weekend is in Kenitra een geweldsuitbarsting ontstaan met 67 steekpartijen.
Dat leidde tot twee doden, meldt Al Massae vandaag. Volgens lokale bewoners is het gebrek aan politiepersoneel en een slechte verdeling van agenten de oorzaak van het exces. Le360 vraagt zich terecht af waarom dit geweld tijdens de Ramadan opspeelt. Verschillende groepen jongeren uit Kenitra namen het tegen elkaar op. Bloedige balans is twee doden en tientallen zwaargewonden.

Naast messen werden ook glazen flessen, stenen en andere wapens gebruikt. Dat verklaart meteen het hoge aantal slachtoffers. Ambulancediensten reden dan ook regelmatig door de wijken. Een dertigjarige man werd door een van deze ambulances opgepikt maar overleed zondag onderweg naar het ziekenhuis. Hij kreeg een steek in zijn hart van een voortvluchtige crimineel. 

Reden voor de steekpartij is een uit de hand gelopen geschil. Twee dagen eerder kwam ook al een jongeman binnen die aan zijn verwondingen overleed. Hij kreeg met een zwaardachtig wapen een klap op het hoofd en nek. Een derde slachtoffer werd op wonderbaarlijke wijze gered van een wisse dood, aldus de krant. De geweldsuitbarsting zorgde voor een recordaantal slachtoffers van het regionaal ziekenhuis.
© Redactie 2016
marokko
steekpartij
kenitra
ramadan
geweld
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
wydad
hakim ziyech
frankrijk
raja
fc twente
botolapro
rabat
assist
corruptie
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi