Man aangehouden om 'kafir-posters' Marokko

marokko
4
23 jun '16
Bij de veiligheidsdiensten in Tetouan zijn alle alarmbellen gaan rinkelen nadat extremistische posters werden geplakt in sommige stadsbussen.

Op de posters stonden radicale oproepen richting bijvoorbeeld mensen die hun gebed niet verrichten of verwaarlozen. Ook staat op de poster dat deze mensen 'kafir' zijn. Datzelfde geldt eveneens voor mensen die God of de islam beledigen. Al Yaoum 24 bracht de posters in het nieuws. De makers ervan roepen op om mensen te excommuniceren als ze het gebed niet verrichten. De foto's van posters gingen viral op sociale netwerken. De meeste Marokkanen waren het er wel over eens dat deze extremistische posters juist averechts werken. Zij pleiten voor een liefdevollere benadering. De posters zijn inmiddels weggehaald.

Arrestatie
Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in ieder geval iemand aangehouden te hebben die betrokken was bij het verspreiden van de posters. Tijdens een huiszoeking vond de politie bij de verdachte ook nog boeken waarin werd opgeroepen tot de jihad. Daarnaast had de man handleidingen in het bezit voor het maken van explosieven en wapens. 

© Redactie 2016
marokko
tetouan
tanger
kafir
haram
halal
extremisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi