Man aangehouden om 'kafir-posters' Marokko

buitenland
4
23 jun '16
Bij de veiligheidsdiensten in Tetouan zijn alle alarmbellen gaan rinkelen nadat extremistische posters werden geplakt in sommige stadsbussen.
Op de posters stonden radicale oproepen richting bijvoorbeeld mensen die hun gebed niet verrichten of verwaarlozen. Ook staat op de poster dat deze mensen 'kafir' zijn. Datzelfde geldt eveneens voor mensen die God of de islam beledigen. Al Yaoum 24 bracht de posters in het nieuws. De makers ervan roepen op om mensen te excommuniceren als ze het gebed niet verrichten. De foto's van posters gingen viral op sociale netwerken. De meeste Marokkanen waren het er wel over eens dat deze extremistische posters juist averechts werken. Zij pleiten voor een liefdevollere benadering. De posters zijn inmiddels weggehaald.

Arrestatie
Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in ieder geval iemand aangehouden te hebben die betrokken was bij het verspreiden van de posters. Tijdens een huiszoeking vond de politie bij de verdachte ook nog boeken waarin werd opgeroepen tot de jihad. Daarnaast had de man handleidingen in het bezit voor het maken van explosieven en wapens. 
© Redactie 2016
marokko
tetouan
tanger
kafir
haram
halal
extremisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
afc ajax
frankrijk
wydad
raja
fc twente
hakim ziyech
assist
steekpartij
den haag
grote marktstraat
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi