Prijzenregen voor mediaproducties Marokkaanse in VS
Dounia Productions, een Marokkaans productiebedrijf onder leiding van Dounia Benjelloun, heeft 15 awards ontvangen voor vier inzendingen tijdens het Amerikaans Internationaal Film & Video Festival in Los Angeles.
23 June 2016
lifestyle

Drie documentaires van Dounia Productions kregen prijzen voor hun bijdrage aan het cultureel Amazigh-erfgoed in Marokko. Het gaat om Women in Amazigh Music, Amazigh Wedding in the Anergui Valley en The Little maestros. Deze drie filmdocu's wonnen twee Silver Screens en maar liefst tien Certificates of Creative Excellence. Bij de films waren regisseur Farida Benlyazid, cameraman Hamid Ait Lachquare en redacteur Abderrahim Metour betrokken. Naast de bovengenoemde prijzen wonnen ze ook nog eens twee andere awards.

Het Film & Video Festival werd in 1967 in het leven geroepen en bestaat uit vijf kleinere wedstrijden. Onderscheidingen konden onder meer gewonnen op het gebied van onderwijs, amusement, documentaire en studentenproducties. Benjelloun geldt overigens als zeer ervaren in de filmsector. 

Haar korte film 'Let us dream of a new world' - die ze maakte voor de BMCE Bank - werd bekroond met twee Gouden Camera's en een Silver Screen. Ook kreeg de productie een nominatie van 'Beste van het Festival'. Deze kon Dounia Productions echter niet aan haar prijzenkast toevoegen.

Let us dream of a new world

marokko
dounia benjelloun
dounia productions
bmce bank
cultuur
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi