Marokkaanse moslims en joden houden samen iftar

marokko
10
25 jun '16
Het Museum van Marokkaanse Joden in Casablanca organiseerde donderdag een gezamenlijke iftar.

Daarbij waren verschillende prominenten uit de islamitische en joodse gemeenschap aanwezig. Rond de tafels, gevuld met chebakia en andere lekkere hapjes, zaten onder meer gouverneur Mohamed Samir El Khamlichi, de voorzitter van de Joodse gemeenschap in Casablanca Boris Toledano en schrijver Hassan Aourid. Toledano is overigens de vader van de CEO van Dior. 

Ook de voorzitter van de Vrouwensolidariteitsvereniging Aicha Ech-Chenna was aanwezig. Daarnaast werden ook bewoners en sponsors van het museum uitgenodigd. Voor de organisatie van de iftar is een dergelijk evenement de sleutel tot het bevorderen en waarderen van beide religies. Bij de inleiding van de iftar sprak een leidinggevende van het museum over verzen in de Koran die met het vasten te maken hebben.

'Het is voor ons symbolisch om een dag vrij te nemen om samen deze iftar te houden, net zoals moslims dat doen tijdens Mimouna', sprak Zhor Rehihil. Het museum werd in 1997 opgericht en geldt als enige joodse museum in de Arabische wereld.  

Berdugo: 'We willen laten zien dat het mogelijk is om samen te leven in een sfeer van erkenning, respect en vrede.'

© Redactie 2016
marokko
ramadan
moslims
joden
casablanca
iftar
abdellah el makhtoubi
maxime karoutchi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?