25 jaar voor echtelijke moord in Marokko

marokko
0
25 jun '16
Het Hof van Beroep van Fes heeft afgelopen maandag een celstraf opgelegd van 25 jaar voor de moord op een vrouw.

Dat meldt Assabah dit weekend. De dader stak zijn vrouw dood en verwondde zijn schoonmoeder tijdens een geschil in het huis van de schoonmoeder. De dader, een familielid van de voormalige gemeentevoorzitter van Ouadine, moet ook 40.000 dirham compensatie betalen aan de moeder voor het verlies van haar dochter. Daarbovenop komt een schadevergoeding van 20.000 dirham voor lichamelijk letsel.

Scheiding
De zaak gaat terug naar het begin van dit jaar, toen de dader op 8 januari het huis van zijn schoonouders bezocht om het goed te maken met zijn vrouw. Deze verbleef daar nadat ze het huis uit ging. In plaats van een goed gesprek had de vrouw haar scheidingspapieren al klaar staan. Daarmee vervloog de hoop bij de man. De vrouw was niet te bewegen en hield haar poot stijf omdat de man niets kon veranderen aan hun financiële en sociale problemen.

In een van de kamers in het huis stak hij vervolgens op haar in. Ze werd met meerdere messteken in haar maag gevonden. Ook viel hij zijn schoonmoeder aan, maar die overleefde het voorval. 

© Redactie 2016
marokko
fes
moord
echtpaar
scheiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?