Vrouw en man in Marokko aangevallen om kleding

marokko
23
25 jun '16
Een lid van de Marokkaanse Mensenrechten Associatie (AMDH is samen met haar man in Marrakech aangevallen.

Sarah is een jongedame en woonachtig in Marrakech. Op 17 juni verliet ze haar huis in een eenvoudig shirtje en spijkerbroek toen ze door een man werd tegengehouden. Hij vertelde haar volgens TelQuel dat haar kleding ongeschikt is voor de maand Ramadan. De jongedame belde direct haar man om te vragen of hij wil komen. Dat zorgde uiteindelijk voor meer agressie.

Meerdere buurtbewoners vielen het stelletje vervolgens aan. Omar Arbib, eveneens lid van de mensenrechtenorganisatie, zegt dat het tweetal aangifte heeft gedaan. 'Deze trokken ze weer in nadat ze een schikking hadden bereikt met hun buren', aldus Arbib. Naar aanleiding van het voorval werd een persbericht gepubliceerd door de organisatie. Daarin veroordeelden ze de aanval. 

Ook de lokale overheid van Marrakech schreef een verklaring waarin het opnieuw benadrukt dat burgers niet voor eigen rechter mag spelen en dat de macht uitsluitend bij de overheid ligt. 'Burgers kunnen het zich niet veroorloven om 'straatcodes' in te stellen', zegt een woordvoerder.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
mensenrechten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?