Marokkaans meisje haalt hoogste examencijfer van Koeweit

marokko
25
26 jun '16
Hajar Ettarrass, een 17-jarig Marokkaans meisje woonachtig in Koeweit, heeft de hoogste score gehaald op het baccalaureaat examen in Koeweit.

Het slimme meisje (middelste op de foto) wist een score van 99,1% te halen volgens Hespress. Hajar voegt zich daarmee aan een rijtje met bijna perfecte prestaties op examens. De krant weet dat Hajar 100 van de 100 punten haalde bij wiskunde, 79/80 bij natuurkunde, 79/80 bij chemie en 80/80 bij biologie. Ook haalde ze een perfecte score bij het examen van de Koran: 20/20.

Bij islamitisch onderwijs haalde ze 40 van de 40 punten terwijl ze bij Arabisch minder scoorde met 76,5 punten van de te behalen 80. Ook haalde ze een perfecte score bij de les Grondwet & Mensenrechten. Sarah Ettarrass is Hajar's zus en vertelde aan de krant dat de prestaties van haar zusje kunnen worden toegeschreven aan de vele inspanningen.

Ze werkte het hele schooljaar hard en kreeg steun van haar ouders, die in het onderwijs werken. Sarah voegt eraan toe dat haar zusje een trotse Marokkaanse is en door de Marokkaanse ambassadeur in Koeweit werd gefeliciteerd. De tiener wil geneeskunde studeren in een Arabisch land om haar levenslange droom te verwezenlijken. 

Ze wil namelijk specialist worden in de menselijke geneeskunde en chirurgie.

© Redactie 2016
marokko
koeweit
examen
baccalaureaat
hajar ettarrass
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi