Marokko heeft beste reputatie van Arabische wereld

buitenland
9
26 jun '16
Uit een nieuwe studie blijkt dat Marokko de beste reputatie heeft van alle Arabische landen.
De in New York gevestigde Reputation Institute publiceerde eerder deze week een rapport over de meest gerenommeerde landen in de wereld. Marokko werd wereldwijd gerangschikt op de 39e plek van de 70 landen en scoorde 51,99 punten. Ten opzichte van de rest van de wereld kan er gesproken worden over een zwakke en kwetsbare reputatie. 

Het Noord-Afrikaans land scoorde wel beter dan wel land dan ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Uit de studie blijkt onder meer dat Marokko een betere reputatie heeft dan Israël (47,43), Qatar (46,87) en Egypte (45,22). Buurland Algerije staat 64e met 40,52 punten, Saudi-Arabië 67e met 36,32 punten en Iran hoort bij de hekkensluiters: 69e plek en 29,74 punten. 

Het instituut verzamelde gegevens over de reputatie van deze landen door het interviewen van een panel van 48.000 vertegenwoordigers van de G8-landen Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Rusland, Engeland en de VS. Bij het bepalen van de reputatie werd gekeken naar de bijdrage van de landen aan de wereldcultuur, kwaliteit van producten en diensten, onderwijs, betrouwbaarheid van personeel, bekendheid van merken, waarde van het onderwijs en technologische verbeteringen.
© Redactie 2016
marokko
arabische wereld
reputatie
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
serie a
keuken kampioen divisie
botolapro
hamza-mon-bb
sparta rotterdam
la liga
geruchtenmolen
libië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi