Vliegpassagiers Marokko hebben meer rechten dankzij nieuwe wet

marokko
2
27 jun '16
De nieuwe wet voor de burgerluchtvaart is vastgesteld.

Het duurde maar liefst vier jaar maar de nieuwe wet is in Marokko definitief vastgesteld. De nieuwe code vervangt een verordening dat meer dan 50 jaar geleden werd ingesteld. Passagiers zijn de grote winnaars dankzij de nieuwe wet omdat ze meer rechten krijgen. Zij kunnen nu profiteren van vergoedingen bij vertragingen, wijzigingen, annuleringen. Ook zijn er nieuwe regels rondom instapweigering. 

The Economist meldt dat vandaag in de krant. Als een passagier niet mee mag of kan met de vlucht (wegens te veel boekingen) is de luchtvaartmaatschappij verplicht om passagiers op te roepen om hun boekingen op te geven voor de geweigerde passagier. Als dat niet mogelijk is of de passagier is om andere redenen geweigerd dient hij of zij eetgelegenheden aangeboden te krijgen. 

Ook dient de maatschappij te zorgen voor hotelovernachting(en) indien de passagier één of meerdere nachten moet wachten. 

Annuleringen
Bij annuleringen heeft de passagier binnen 15 dagen na vertrekdatum recht op 2.500 dirham vergoeding bij een vlucht van minder dan 1.500 kilometer ver. Bij vluchten tussen de 1.500 en 3.500 kilometer krijgt de passagier 4.000 dirham vergoeding. Op vluchten boven de 3.500 kilometer staat een vergoeding van 6.000 dirham. Betalingen dienen binnen 7 dagen te worden voldaan.

© Redactie 2016
marokko
burgerluchtvaart
vliegen
wet
rechten
consumenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?