Marokkaan wil grote moskee in Japan bouwen

marokko
12
27 jun '16
Een Marokkaan die in Japan woont heeft zichzelf een mooi doel gesteld. Met zijn vereniging wil hij een van de grootste moskeeën in het land bouwen.

Yassine Essaadi is een ambitieuze man. Hij woont in Japan en is het hoofd van de Muslim Association Shizuoka. Hij heeft in Shizuoka een campagne gestart om geld binnen te krijgen voor de bouw van een van de grootste moskeeën van Japan. Essaadi woont al tien jaar in Japan en beloofde het land niet te verlaten voor hij zijn doel bereikt heeft. Dat deed hij in een video, gepubliceerd op YouTube. 

700 m2
Hij legt uit dat de moslimgemeenschap in Shizuoka groot is, maar dat deze verdeeld zijn over verschillende verenigingen. In 2013 besloot Essaadi een Indonesische student te bellen om een model te maken (zie foto). Daarop volgden verschillende conferenties, evenementen en wervingsfondsen. Naast een plek voor gebeden wil Essaadi dat het moskee multifunctioneel is. Hij heeft 700 vierkante meter in gedachten voor de bouwoppervlakte van de moskee. 

Naast een gebedshuis dient de moskee ook als ontmoetingsplek voor gemeenschappelijke activiteiten en komt er een speeltuin voor kinderen. In totaal heeft Essaadi drie miljoen dollar nodig. Vooralsnog mist Essaadi de financiële mogelijkheden om daadwerkelijk te beginnen met bouwen. Hij zegt nu ngo's en zelfs regeringen te hebben benaderd voor hulp. Hij sprak onder meer met een aantal hoge ambtenaren uit Marokko. 

'Stel je voor dat de Marokkaanse overheid investeert in dit project. Dat zal een grote invloed hebben op de reputatie en religieuze invloed', concludeert de projectleider. 

© Redactie 2016
marokko
japan
moskee
islam
ramadan
moslim
yassine essaadi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?