Veel minder Marokkaanse toeristen tijdens Ramadan

buitenland
2
28 jun '16
Via de haven van Tanger zijn veel minder Marokkaanse buitenlanders Marokko binnengekomen. Dat heeft uiteraard met de Ramadan te maken.
Tussen 5 en 26 juni kwamen 57.352 Marokkaanse toeristen via Tanger Med Marokko binnen. Dat is een flinke daling in vergelijking met vorig jaar, meldt Hassan Abkari, directeur van de haven. De daling bedraagt 12%. In totaal gingen 93.909 passagiers langs de haven om de oversteek te maken in beide richtingen. Als we naar deze cijfers kijken (dus van beide richtingen) zien we een daling van 15%. 

In totaal kwamen 21.758 auto's Marokko binnen, waarvan 15.077 auto's van Marokkaanse buitenlanders zijn. Daarnaast vervoerden 356 bussen Marokkaanse passagiers. Abkari maakt zich echter geen zorgen omdat de Ramadan maar ook de schoolvakanties een rol spelen. Tijdens de laatste week van de Ramadan - die inmiddels is ingegaan - zal de echte drukte beginnen. 

Kort na het Suikerfeest verwacht men de spitsuren. Dan is de Ramadan afgelopen en zijn de meeste schoolvakanties begonnen.
© Redactie 2016
marokko
marokkanen
mre
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi