267 ton voedsel in beslag genomen in eerste weken Ramadan in Marokko

marokko
8
28 jun '16
De Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit (ONSSA) heeft de eerste 20 dagen van de Ramadan 267 ton voedsel in beslag genomen.

Het eten werd voor de verkoop aangeboden maar was alles behalve geschikt voor consumptie. ONSSA heeft de controles vooral in de Ramadan opgevoerd en dat resulteerde in honderdduizenden kilo's in beslag genomen eten. Zo werd 60 ton rood vlees in beslag genomen en 102 ton visproducten. Van zuivelproducten werd 58 ton in beslag genomen alsmede 6.000 eieren.

ONSSA haalde verder 8,4 ton dadels en gedroogde vijgen uit de verkoop en 6,4 ton aan drank. Dat blijkt uit een verklaring van de gezondheidsorganisatie. Ook hield de organisatie de invoer van voedingsmiddelen scherp in de gaten. Het zou gaan om 187.904 ton gecontroleerd eten en drinken. Dat zorgde voor ruim 51 ton in beslag genomen voeding dat Marokko zou overspoelen.

Het gros van deze producten betrof dadels en eieren. Importeurs hielden zich volgens ONSSA niet aan de geldende regelgeving. In beslag genomen voeding is vernietigd.

© Redactie 2016
marokko
ramadan
voedsel
voeding
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi