Michelle Obama neemt 100 miljoen dollar mee naar Marokko

buitenland
23
28 jun '16
Tijdens het bezoek van Michelle Obama aan Marokko is bekendgemaakt dat het land 100 miljoen dollar ontvangt voor de ontwikkeling van onderwijs voor meisjes.
Het Witte Huis publiceerde daarover een persbericht. De miljoenen dollars worden gestoken in programma's die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit voor onderwijs van meisjes. Deze investering komt van de organisatie Millennium Challenge Corporation (MCC), een onafhankelijke organisatie van de Amerikaanse regering voor buitenlandse hulp. Met dit geld moet onder meer een nieuw model op poten worden gezet voor het voortgezet onderwijs in Marokko. 

Daarnaast pompt het Amerikaans Agentschap voor Internationale ontwikkeling 40.000 dollar in een project voor slaapzalen voor schoolmeisjes voor het volgend schooljaar. Obama is een trotse vrouw: 'Ik ben zo trots op het feit dat de Verenigde Staten samenwerkt met de Marokkaanse regering om nieuwe investeringen in te voeren voor het onderwijzen en ontwikkelen van meisjes in heel Marokko.'

De aankondiging werd eerder vandaag in Marrakech gedaan, waar Obama deelnam aan een panel georganiseerd door CNN-correspondent Isha Sesay. Het gesprek ging inderdaad over de kwaliteit van onderwijs voor meisjes in Marokko en de rest van de wereld. Dat doet Obama met haar stichting 'Let Girls Learn'. 

Marokko is de komende maanden de 'Peace Corps’ 36th Let Girls Learn Country'. De Peace Corps gaat vrijwilligers en gemeenschapsleiders trainen op capaciteiten om bij te dragen aan de bevordering van onderwijs voor meisjes. 'Ik ziet hier als First Lady als gevolg van de mogelijkheden dankzij mijn onderwijs', besluit Obama.
© Redactie 2016
marokko
vs
onderwijs
michelle obama
mcc
meisjes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
keuken kampioen divisie
afc ajax
geruchtenmolen
sc telstar
az alkmaar
super league
botola pro
libië
khalifa haftar
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi