President Portugal vond bezoek aan Marokko zeer belangrijk

buitenland
5
29 jun '16
De Portugese president Marcelo Duarte Rebelo de Sousa heeft maandag in Casablanca een persverklaring gegeven over zijn bezoek aan Marokko.
Dat vond plaats op uitnodiging van koning Mohammed VI. De president stelt dat het bezoek Marokko en Portugal zal helpen om de bilaterale historische banden te behouden. 'Eeuwenlang hebben wij historische banden met Marokko. Dit bezoek heeft ons in staat gesteld om deze relaties verder te versterken', zei de Portugees tegen de pers. Hij merkte eveneens op dat het bezoek aan Marokko van groot belang is omdat zijn land de betrekkingen met Marokko wil ontwikkelen.

Dat wil het vooral doen op het gebied van economie en politiek. De handel moet omhoog gaan en uitwisselingsbezoeken van de overheid moeten vaker plaatsvinden. Marokko en Portugal hebben daarnaast een overeenkomst getekend op het gebied van energie. Portugese investeerders richten zich daarbij vaker op de Marokkaanse markt. Zij zijn vooral geïnteresseerd in de sectoren toerisme en industrie, alsuds de president.

Hij en koning Mohammed VI spraken tijdens de vergadering ook over gemeenschappelijke belangen zoals de aanwezigheid in Afrika en in het Midden-Oosten.
© Redactie 2016
marokko
portugal
marcelo duarte rebelo de sousa
casablanca
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi