Onschuldige man in Marokko plotseling betrokken bij drugszaak

marokko
0
29 jun '16
Een hardwerkende zeeman uit Kenitra kreeg de schrik van zijn leven toen hij van de een op de andere dag betrokken raakte bij een internationale drugszaak.

Driss werd in de zaak genoemd als een van de leden van een internationaal drugsnetwerk. De Marokkaanse politie wilde het netwerk achterhalen nadat tonnen cannabis werden ontdekt, klaar voor de export naar Europa via kleine vissersbootjes. Volgens Al Akhbar wonen de meeste bendeleden in Kenitra. De krant meldt vandaag dat ook de naam van de onschuldige Driss werd genoemd. 

Een van zijn vrienden waarschuwde de visser vorige week dat zijn foto bij het politiebureau van Kasbah Medina wordt getoond als een van de gezochte verdachten. Driss besloot vervolgens zelf naar het bureau te gaan om uitsluitsel te bieden. In gesprek met de politie liet hij zijn onschuld blijken maar hij werd toch voor verhoor meegenomen naar een speciale kamer. 

Vervolgens werd hij overgeplaatst van Kenitra naar de Nationale Brigade van de gerechtelijke politie in Casablanca. Toen de onderzoekers doorhadden dat Driss echt onschuldig is werd hij vrijgelaten. 

Aangifte
Het slachtoffer liet het daar niet bij zitten en diende een aanklacht in. Hij beschuldigt hierin ambtenaren van de haven dat ze zijn naam hebben genoemd om de identiteit van echte bendeleden achter te houden.

© Redactie 2016
marokko
mehdia
casablanca
kenitra
drugshandel
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?