Cocaïnedealers in Marokko gebruiken neppe taxi voor drugsverkoop

marokko
1
29 jun '16
Wat in eerste instantie een geniaal plan leek bleek twee cocaïnedealers in Casablanca de das om te doen.

Het tweetal deed zich namelijk voor als taxichauffeur van een stadstaxi (Petit Taxi) om de drugs te verspreiden over de stad. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat ze een heel lang ritje achter tralies moeten uitzitten. De krant Al Ahdath Al Maghribiya meldt vandaag dat de twee in de wijk Sidi Bernoussi actief waren. De politie kreeg een tip over de handel van harddrugs waarna de zaak ging rollen.

Na onderzoek bleek dat het tweetal zich bewoog in een van de honderden kleine taxi's in de stad. De dealers hadden niet de moeite genomen om hun taxi goed te laten keuren door de autoriteiten. Door het ontbreken van goedkeuring en de juiste documenten werden ze gesnapt. De politie hoefde vervolgens alleen iemand in te zetten die zich voordeed als klant om de taxi naar hen te lokken.

Toen de bestelling van twee capsules coke voor 600 dirham werd gedaan werd een plek afgesproken. Daar werden ze vervolgens gearresteerd. Ook nam de politie de taxi in beslag. Tijdens hun ondervraging gaven ze toe dat ze de taxi alleen gebruikten voor het bevoorraden van hun klanten. Hun werkwijze ging als volgt: een verdachte reed rond terwijl de ander voor de transacties zorgde.

Zij zijn in bewaring gesteld en moeten voor de rechter verschijnen.

© Redactie 2016
marokko
cocaine
drugshandel
sidi bernoussi
casablanca
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?