Waarschijnlijk 10 banken voor islamitisch bankieren Marokko

marokko
6
30 jun '16
De directeur van Bankentoezicht in Marokko, Lhassane Benhalima, heeft aangegeven dat tien banken een vergunning hebben aangevraagd voor islamitisch bankieren.

Eerder meldde de Marokkaanse pers nog dat het er 17 zijn. Waarschijnlijk hebben sommige banken zelf hun aanvraag ingetrokken. Benhalima geeft aan dat Bank Al-Maghrib (de centrale bank in Marokko) tien aanvragen voor goedkeuring heeft binnengekregen. Eind 2016 moet islamitisch bankieren in de praktijk beschikbaar zijn voor consumenten. Deze tien banken zijn zowel Marokkaanse banken als buitenlandse banken. Benhalima zei dat tijdens een speciale persconferentie over de voortgang van de werkzaamheden ter voorbereiding van de lancering van islamitisch bankieren. 

Vijf bekende Marokkaanse banken hebben accreditatieaanvragen gedaan: Credit Agricole, Attijariwafa Bank, Banque Centrale Populaire (BCP), Credit Immobilier (CIH) en de bekende BMCE Bank. Deze banken gaan naast hun huidige bankproducten ook islamitische producten leveren indien deze worden goedgekeurd door de speciale commissie. De vijf andere banken komen uit de Golfregio. 

Benhalima geeft aan dat tussen februari en mei dit jaar vijf hoorzittingen hebben plaatsgevonden voor de goedkeuring van de aanvragen. In de komende weken worden meer zittingen gehouden.

© Redactie 2016
marokko
bank al maghrib
islamitisch bankieren
halal
haram
rente
lhassane benhalima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?