Kamer staat stil bij aanslag Istanbul

algemeen
27
30 jun '16
De Tweede Kamer heeft donderdag de slachtoffers van de aanslag op het vliegveld van de Turkse metropool Istanbul herdacht.

De Kamerleden hielden aan het begin van de middagvergadering een minuut stilte. Bij de herdenking was de Turkse ambassadeur aanwezig. "Opnieuw staan we stil bij een afschuwelijke terroristische aanslag, en opnieuw in Turkije en opnieuw slaat het je koud om het hart. Dit went nooit en dit mag ook nooit wennen", zei premier Mark Rutte. Hij wees op de honderden slachtoffers van terreur de afgelopen tijd in Turkije. De Turkse bevolking lijkt in de frontlinie van het terrorisme te liggen, aldus de premier. Maar "het terrorisme mag niet winnen, het terrorisme zal niet winnen."

Nauwe band
Kamervoorzitter Khadija Arib benadrukte de nauwe band tussen Nederland en Turkije. "Jaarlijks bezoeken ruim één miljoen Nederlandse toeristen Turkije, en in Nederland wonen honderdduizenden mensen van Turkse afkomst. Voor hen zijn deze dagen dagen van onzekerheid en verdriet. Wij voelen mee met hen en met Turkije, zeker omdat het niet de eerste keer is dat zij te maken hebben met extremisme."

Bij de aanslag dinsdagavond vielen ruim veertig doden. De regering van Turkije houdt terreurbeweging Islamitische Staat verantwoordelijk.

© ANP 2016
khadija arib
mark rutte
terreur
tweede kamer
is
turkije
istanbul
kamervoorzitter
ambassadeur
terreuraanslag
nederland
kamerlid
premier
terreurbeweging
regering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi