Vader in Marokko verzint seksueel misbruik zoontje om 'vijand' erin te luizen

marokko
3
1 jul '16
Een vader heeft in Marokko zijn 12-jarige zoon gebruikt om een geschil uit te vechten tegen een niet nader genoemde man.

Assabah meldt vandaag dat de zaak afgelopen weekend uitbrak in Kenitra. Een vader diende daar een klacht in tegen de man met wie hij een nog onbekend geschil had. De vader beweerde dat de man zijn zoontje van twaalf jaar had verkracht. Dergelijke klachten worden in Marokko zeer serieus genomen. De politie hield de vermoedelijke dader aan voor verhoor.

Hij ontkende uiteraard alle beschuldigingen en gaf tevens aan dat hij de 'echte motieven' achter de aanklacht wel kent. Ook het kind werd aan de tand gevoeld. Hij gaf aan dat zijn vader de waarheid sprak. Laatst genoemde zou van een betrouwbare getuige hebben gehoord dat de 'dader' het kind uit had gekleed om hem vervolgens te misbruiken. 

Op basis hiervan deed hij zijn beklag bij een vereniging voor de bescherming van kinderen en de justitiële autoriteiten. Daarop werd een onderzoek geopend en al gauw kwamen tegenstrijdige verklaringen in het verhaal van het jongetje. Ook werden forensische experts ingeschakeld om de jongen lichamelijk te onderzoeken. Daaruit bleek dat de jongen niet seksueel misbruikt is. 

Toen onderzoekers het jongetje andermaal confronteerden met de bevindingen wist hij het duivels plan van zijn vader niet meer te volgen. Hij vertelde de politie vervolgens over dat plan. De vader werd gearresteerd voor valse beschuldigingen en het misbruiken van de politie door het doen van valse meldingen.

© Redactie 2016
marokko
verkrachting
seksueel misbruik
aangifte
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?