Juventus in onderhandelingen over duurste Marokkaanse international ooit

marokko
25
1 jul '16
Het hing al langer in de lucht maar is nu bevestigd door één van de meest betrouwbare bronnen in Italië: Benatia geniet interesse van Juventus.

De transfergoeroe Gianluca Di Marzio meldde vannacht op Twitter Juventus in onderhandeling is met Bayern München over haar Marokkaanse stopper Mehdi Benatia. Twee jaar geleden werd de 29-jarige centrumverdediger gekocht van AS Roma. Een recordtransfer die de boeken in ging als 'duurst getransfereerde Marokkaanse international' ooit. Maar liefst €26 miljoen euro maakte Der Rekordmeister over aan AS Roma.

Na een, naar verhouding, goed eerste seizoen zakte Benatia in zijn tweede dienstjaar langzaam naar de achtergrond. Zijn afwezigheid was vooral te wijten aan langdurig blessureleed waardoor ex-coach Pep Guardiola geen beroep op hem kon doen. Met aankomende coach Carlo Ancelotti en het vastleggen van Borussia Dortmund verdediger Mats Hummels lijkt een hoofdrol voor Benatia bij Bayern uitgesloten.

Na eerdere interesse van Arsenal lijkt een terugkeer naar de Serie A dus nu ook één van de mogelijkheden. De competitie waar de captain van Marokko zich ontwikkelde als ijzersterke verdediger: Benatia speelde er in totaal vier jaar, bij Udinese en AS Roma welteverstaan.

© Redactie 2016
marokko
mehdi benatia
bayern munchen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi