Mohammed VI geeft startsein bouw 'Huis van Duurzame Ontwikkeling'

marokko
30
2 jul '16
Koning Mohammed VI heeft gisteren in Tanger het startsein gegeven voor de bouw van het 'Huis van Duurzame Ontwikkeling'.

Met dit project wil Marokko het publiek bewust maken van milieuproblemen en het bewustzijn vergroten. De Mohammed V Stichting voor Solidariteit helpt het project tot een goed eind te brengen. Daarvoor is 12,5 miljoen dirham vrijgemaakt. Daar heeft de koning zich persoonlijk sterk voor gemaakt. Het Huis van Duurzame Ontwikkeling is gelegen in de Ziaten wijk. 

Het doel moet bereikt worden door voorlichting te geven, maar ook lessen in het onderwijs te verzorgen. Daarvan moeten niet alleen studenten en kinderen profiteren, maar ook lokale professionals en leden van buurtverenigingen. Het ultieme doel is gedragsverandering in de samenleving te ondersteunen. 

Het complex is gebouwd op ruim 4.500 vierkante meter en moet binnen anderhalf jaar operationeel zijn. Daar kunnen workshops worden gevolgd over hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, het beheer van afvalstoffen en biodiversiteit. De Marokkaanse Vereniging voor Ruimtelijke Ordening zal het beheer op zich nemen.

Dit project maakt onderdeel uit van het streven van Marokko om groener te leven. Daarvoor worden niet alleen gigantische parken voor milieuvriendelijke energieopwekking gebouwd, maar ook bepaalde wetten ingesteld. Sinds gisteren is het in Marokko bijvoorbeeld om plastic tasjes te maken, te verspreiden en te verkopen.

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tanger
groen
milieu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?