Astronoom: 'Eid ul-Fitr woensdag in Nederland en Marokko'

marokko
70
2 jul '16
De Ramadan duurt nog enkele dagen en dat is voor astronomen en geleerden in islamitische landen het startsein om aan het werk te gaan met de bepaling van Eid ul-Fitr (Suikerfeest).

Volgens Mohammed Ouadah, hoofd van het Islamitisch project voor het bewaken van halve manen van het Internationaal Astronomisch Centrum in Abu Dhabi, zal Eid ul-Fitr woensdag plaatsvinden in de meeste islamitische landen. Hij noemde onder meer Marokko, Koeweit, Qatar, VAE en Saudi-Arabië. Dat wil zeggen dat ook wij het Suikerfeest woensdag vieren. 

Op dinsdag zal de maan van de maand 'Shawwal' gemakkelijk kunnen worden waargenomen zonder geavanceerd apparatuur. Het Marokkaans ministerie van Islamitische Zaken heeft nog geen officiële verklaring gegeven maar daar hoeft nu ook nog niet op gerekend worden. In Marokko zal dinsdag officieel bekend gemaakt worden of Ouadah het bij het rechte eind heeft. 

Wij in Nederland weten maandag al of de berekeningen en verwachtingen van Ouadah kloppen. Dit om de simpele reden dat wij Saudi-Arabië volgen in de bepaling.

© Redactie 2016
marokko
suikerfeest
el fitr
islam
moslim
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi