Hotels Marrakech profiteerden optimaal van bezoek Michelle Obama

marokko
4
3 jul '16
Het flitsbezoekje van Michelle Obama aan Marrakech heeft hoteleigenaren een mooie omzet opgeleverd.

Daily Mail zocht uit wat het tweedaags bezoekje van Obama, haar moeder en dochters aan Marrakech kostte. Ze was daar in het kader van het onderwijsinitiatief voor meisjes 'Let Girls Learn'. Er is daarna nogal wat ophef ontstaan over de verblijfkosten van Obama en haar entourage. Het verblijf in Marrakech kostte de belastingbetaler maar liefst 612.233 dollar.

Dat komt vooral door de gigantische hoeveelheden kamers in de mooiste en meest luxueuze hotels van de toeristenstad. Obama boekte in het Royal Mansour Hotel kamers voor een bedrag van 60.000 dollar. Dat zou de bron uit documenten van het US State Department hebben gehaald. Dit departement is vergelijkbaar met de ministeries van Buitenlandse Zaken. 

Het Sofitel Lounge and Spa Hotel in Marrakech draaide een mooie omzet van 260.000 dollar dankzij de Obama's. De veiligheidsmensen van Obama werden eveneens in het Sofitel ondergebracht. Voor hun kamers werd 133.000 dollar afgetikt. Ook werden andere delegatieleden ondergebracht. Daarnaast werden duizenden dollars uitgegeven aan jurken en gehuurde auto's.

© Redactie 2016
marokko
michelle obama
let girls learn
marrakech
sofitel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?