Circa 125 doden door bomaanslag Bagdad

algemeen
120
3 jul '16
Zeker 125 mensen zijn gedood door een bomaanslag in een drukke buurt in de Iraakse hoofstad Bagdad. Ook vielen er ongeveer 150 gewonden.

Niet eerder dit jaar vielen er door een terreuractie in Bagdad zoveel doden, aldus de Iraakse politie tegen de BBC. Daesh heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Die werd in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd in de sjiitische wijk Karrada. Daar bracht een zelfmoordenaar een autobom tot ontploffing vlakbij een restaurant. Karrada is een populair winkelgebied, waar veel mensen 's nachts komen om te eten tijdens de ramadan. Op beelden is een enorme vuurzee te zien, die door de explosie is veroorzaakt.

Premier Haider al-Abadi bracht zondag een bezoek aan Karrada. Een boze menigte jouwde Abadi uit. Een tweede bom ging in de nachtelijke uren af in de wijk al-Shaab in het noorden van de stad. Daar verloren zeker vijf mensen het leven.

Dit weekeinde claimde het Iraakse leger dat het de stad Fallujah volledig heeft heroverd op Daesh. Fallujah gold eerder nog als een bolwerk van de terreurgroep. Vanuit Fallujah ondernam Daesh talrijke bomaanslagen op Bagdad.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2016
bagdad
fallujah
karrada
daesh
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi