Jongeman in Marokko jaar cel in voor verstoren koninklijke stoet

marokko
0
3 jul '16
De rechtbank in Rabat heeft een jongeman veroordeeld tot een jaar celstraf voor het verstoren van de koninklijke stoet van Mohammed VI.

Het fenomeen is een absoluut gevaar voor omstanders, de 'springers' zelf en het veiligheidspersoneel van de koning. In een poging de koning een brief te overhandigen gaan sommigen ver, heel ver. Een jongeman sprong aan het begin van de Ramadan tussen de voorbijrijdende stoet en werd later aangehouden. Dat gebeurde in de wijk Yacoub Al Mansour in Rabat, zo meldt Assabah dit weekend. 

Bewakers van de koning konden de jongeman stoppen en hadden de situatie onder controle zonder dat er gewonden vielen. Hoewel het fenomeen levensgevaarlijk is stellen familieleden en advocaten van de jongeman dat de straf te gortig is. Zij verwezen naar andere gevallen die niet zo streng werden bestraft.

Met deze straf willen de autoriteiten voor eens en voor altijd waarschijnlijk een eind maken aan de gevaarlijke pogingen. 'Dergelijk gedrag brengt het leven van de daders en anderen in gevaar, een misdaad die strafbaar is volgens de wet', zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken hierover.

© Redactie 2016
marokko
rabat
ramadan
mohammed vi
yacoub al mansour
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?