Taxi Casablanca nu ook te bestellen via Uber

marokko
1
5 jul '16
Uber Marokko gaat door met het uitrollen van nieuwe diensten in het land. Het platform heeft voor Casablanca twee nieuwe opties.

Sinds zondag is het mogelijk om via Uber kleine taxi's te bestellen in Casablanca. UberX is een aanvulling op de klassieke dienst van personenauto's. Wie liever in een taxi stapt kan daar nu gebruik van maken. 'Dankzij de zorgvuldige selectie van lokale taxi's die voldoen aan de kwaliteitscriteria van Uber zijn we in staat om transportoplossingen met korte wachttijden te bieden', aldus Uber.

Uber richt zich met UberX vooral op studenten, jonge werknemers of anderen die 's nachts of op een laat tijdstip naar buiten gaan. Ervaring leert dat een taxi verkrijgen op deze tijdstippen lastig is. UberX staat voor hoge kwaliteit en een ritje binnen vijf minuten tegen betaalbare tarieven. Het minimum tarief is 16 dirham.

TelQuel sprak met Meryem Belkziz, CEO van Uber Marokko. Zij legt uit dat de taxidienst een reactie is op de groeiende vraag van bewoners in Casablanca. Deze groeiende vraag is vooral te merken na de lancering van betaling in contant geld. Omdat Uber niet kan voldoen aan de vraag met diensten in het eigen netwerk heeft het bedrijf besloten rode taxi's in te zetten. 

Daarnaast lanceerde Uber ook UberSelect in Marokko. Dat is een premium service waarmee klanten grotere auto's kunnen bestellen met professionele chauffeurs. De minimumprijs voor deze dienst is 31,5 dirham.

© Redactie 2016
marokko
uber
taxi
vervoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi