Gehandicapte man opgepakt in Marokko om verstoren stoet Mohammed VI

marokko
3
5 jul '16
Het verstoren van de koninklijke stoet van Mohammed VI blijft voor problemen zorgen in Marokko.

Ondanks het gevaar voor de overtreders, beveiligers en toeschouwers besluiten velen toch een poging te wagen om hun situatie bij de koning kenbaar te maken. Afgelopen donderdag was koning Mohammed VI in Tanger om te kijken hoe het gesteld is met de gemaakte afspraken voor de haven in de stad. Alles moet daar klaar staan voor de toeristenstroom. 

Assabah meldt dat het toen opnieuw mis dreigde te gaan. Agenten en gemeentevertegenwoordigers langs de route waar de koninklijke stoet langsreed konden ongelukken voorkomen. Een 56-jarige gehandicapte man uit Salé wilde de koninklijke stoet benaderen om hem om 'materiële hulp te vragen', weet de krant. Twee ambtenaren kregen de plannen van de man in de smiezen ter hoogte van café Miloudia.

Dat gebeurde net op tijd want de koning reed enkele ogenblikken later langs. De man is overgebracht naar het politiebureau van Beni Makada. Ondanks het feit dat zijn plan mislukt is riskeert hij een maandenlange celstraf voor het maken van het levensgevaarlijk plan. Hij bekende overigens.

© Redactie 2016
marokko
tanger
mohammed vi
stoet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi