Emiraten na discriminerende arrestatie: 'Doe geen djellaba aan' (video)

buitenland
12
5 jul '16
De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten adviseert inwoners niet met een djellaba gekleed naar het buitenland te gaan.

Het opmerkelijk advies volgt na een schokkende zaak waarin een Emirati zakenman ten onrechte onder schot werd gehouden door de politie van Ohio, Verenigde Staten. Zij dachten dat de 41-jarige Ahmed al-Mhenaldi een terrorist was. Hij was daar voor zaken aanwezig. Amerikanen zagen de man volledig gekleed in djellaba en hoofdbedekking en waren er zeker van dat het een terrorist was.

Hij zou via de telefoon trouw hebben gezworen aan Daesh, zo stellen de melders. De politie kwam daarop in actie en hield de man zelfs onder schot om hem daarna tegen de grond te werken. Hij werd na enkele minuten overeind geholpen waarna hij onwel werd. Hij is naar het ziekenhuis afgevoerd om aan zijn behandelingen geholpen te worden. 

De politie spreekt volgens het AD over 'miscommunicatie'. Ook was de man absoluut geen voorstander van Daesh en trouw zweren deed hij dus helemaal niet. Voor het ministerie van de VAE is het genoeg reden om een statement te uiten. Daarin waarschuwt hij voor het dragen van djellaba's in het buitenland.

Vooral in publieke ruimtes is dat afgeraden. 

© Redactie 2016
vs
vae
opmerkelijk
djellaba
ahmed al mhenaldi
ohio
moslimdiscriminatie
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi