Marokkaanse families gaan elkaar met messen te lijf in moskee

buitenland
6
7 jul '16
Afgelopen zaterdag vond in een moskee in Marrakech een bloedig conflict plaats tijdens 'Laylatul Qadr'.
Dat meldde de Marokkaanse krant Al Massae gisteren. Twee rivaliserende families waren de hoofdrolspelers van het schokkend gedrag. 'Een moskee in Wadi Al Bour nabij Marrakech veranderde plotseling in een vechtarena', schrijft de krant. De twee families leefden al geruime tijd op gespannen voet met elkaar. Leden van beide families verrichten hun gebeden in de Imin Al Ain moskee. 

Hun ruzie zou gaan over het gebruik van een waterbron. In de moskee escaleerde de boel vervolgens. Ze vielen elkaar aan met zwaarden, stokken en stenen waardoor paniek ontstond bij moskeebezoekers die wel begrijpen wat je in een moskee moet doen. Lokale bewoners spreken dan ook schande van het gevecht, waarbij tien mensen gewond raakten in de leeftijd van 23 tot 72 jaar.

Vijf van hen zijn er ernstig aan toe. Allen werden naar het Mohammed VI ziekenhuis in Chichaoua gebracht. Zonder de tussenkomst van de politie en moskeebezoekers zouden er waarschijnlijk doden zijn gevallen, aldus de krant. Drie personen zijn gearresteerd terwijl een vierde de benen nam. Hij wordt actief gezocht. 

Bewoners begrijpen nog steeds niet hoe meerdere personen zo ver kunnen gaan in een moskee en tijdens een zeer belangrijke nacht in de Ramadan.
© Redactie 2016
marokko
ramadan
marrakech
taraweeh
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
china
wuhan
transfer talks
hubei
saoedi-arabië
duitsland
geruchtenmolen
botolapro
syrië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
marrakech
caf
daesh
mohammed vi