Marokkaans gezin Amsterdam doet aangifte tegen homostel

algemeen
0
7 jul '16
Een Marokkaans gezin heeft aangifte gedaan bij de politie tegen hun buren Daan en Willem.

Zij voelen zich bedreigd. Het Marokkaans-Amsterdams gezin wordt beticht van homohaat tegen de buren. Het homostel zei eerder deze week tegen AT5 dat ze worden bedreigd en gepest door het gezin. Net als het stel is ook het gezin ondergedoken. 'De laatste dagen zijn we heel erg aangevallen in de media. Mijn oma is angstig weggegaan uit haar eigen huis. Ook durft ze de buurt niet meer in vanwege schaamte door wat de media heeft geplaatst', zegt de kleindochter van het gezin.

Het Marokkaans gezin gaat nu in de tegenaanval: 'Ze bonkten op de muren. In de avond laat aanbellen. Op het keukenraam slaan. Ze hebben mijn oma en ooms uitgescholden voor "kutmarokkaan" en "vieze Marokkaan" en ga zo maar door. De beschuldigingen kloppen totaal niet. Maar er is zeker een burenruzie', vertelt de kleindochter aan de bron.

Ook is het gezin bedreigd door Daan en Willem. Kleindochter gaat verder: 'We hebben aangifte gedaan omdat afgelopen zondag één iemand van het stel met een honkbalknuppel naar mijn oma is gegaan. Ze is er heel erg van geschrokken. Ze is na het incident ook meteen vertrokken van haar huis. Van homohaat is totaal geen sprake, dat mag ook niet gebeuren.'

Verzonnen
'Iedereen neemt maar klakkeloos aan dat wat Daan en Wim schrijven de waarheid is, maar het is vrijwel geheel verzonnen. Vrijwel niemand kwam bij ons om onze kant te horen', zegt de 69-jarige moeder tegen De Telegraaf. 'Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo’s. Voor ons maakt het niet uit of je nu Christen, Turk, Nederlander of homoseksueel bent.'

Het Marokkaans gezin denkt dat Daan en Willem het verhaal verzinnen om kans te maken op een ander huis. Eerder vertelden de homo's al aan het gezin dat ze niet blij zijn met het huis en de huur van 700 euro.

© Redactie 2016
marokkanen
homoseksualiteit
daan
willem
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi