Agenten doodgeschoten tijdens protest Dallas

buitenland
137
8 jul '16
Tijdens een demonstratie tegen politiegeweld in de Amerikaanse stad Dallas is de politie donderdag zelf doelwit geworden van dodelijk geweld.

Tien agenten werden neergeschoten, vier van hen zijn overleden, maakte politiechef David Brown bekend in een verklaring aan lokale media. Vermoedelijk hebben twee scherpschutters vanaf hoge gebouwen op de politie geschoten. Minstens twee andere agenten verkeren in kritieke toestand. Een grote politiemacht is in het centrum van de stad in Texas op zoek naar de daders. Agenten lopen met getrokken wapens en schilden rond. Burgers kregen de oproep zich uit de voeten te maken.

In tegenstelling tot berichten in lokale media meldde de politiechef dat nog geen verdachten zijn opgepakt. De zoektocht naar de dader of daders gaat door.

Automatisch wapen
De betoging in de stad in Texas was georganiseerd naar aanleiding van de schietpartijen in Minnesota en Louisiana, waar deze week zwarte mannen door de politie werden doodgeschoten. Totdat de schoten klonken verliep de betoging volgens lokale media zonder problemen.

Op amateurbeelden was geen schutter te zien, maar wel duidelijk te horen dat knallen elkaar snel opvolgden. Mogelijk is geschoten met een automatisch wapen. De politie heeft een foto getoond van een man die met een geweer rondliep, maar de broer van die man stelt dat hij daar gewoon legaal mee rondliep en niets met de moord op de agenten te maken heeft. "Hij heeft het wapen afgegeven aan een agent nadat de schoten waren gelost", aldus de broer tegen tv-zender CBS 11.

De politie sluit niet uit dat ergens in de stad ook een bom is neergelegd.

© ANP 2016
vs
dallas
politiegeweld
minnesota
louisiana
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?