Marokkaans echtpaar door eigen tuinman gedood in Casablanca

marokko
5
9 jul '16
Een Marokkaans-joods echtpaar is in Casablanca om het leven gebracht door hun eigen tuinman.

De moord vond afgelopen zondag plaats, zo blijkt uit berichten die sinds gisteren in de pers circuleren. De tuinman was uit op het geld en de sieraden van het echtpaar. De slachtoffers zijn Sam Toledano en Vicky Chetrit, laat de politie weten. Ook blijkt uit onderzoek dat de tuinman de dader is geweest. Hij verkeerde in financiële nood, zou zijn huis uit worden gezet en besloot daarom zijn werkgevers om te brengen. 

Een lid van de Joodse gemeenschap in Casablanca waarschuwde woensdag de politie dat het ouder echtpaar nergens te bekennen was. Toen agenten bij het huis aankwamen vonden ze met speciale verlichting sporen van bloed. De moordenaar probeerde de spetters schoon te maken.

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat hij hun lichamen in stukken had gesneden om deze vervolgens op verschillende plaatsen in de stad te dumpen. Le360 weet dat een van die plekken onder meer bij de Marjane was. Volgens vrienden waren de slachtoffers geweldige mensen. In Marokko is geschokt gereageerd op de moordpartij.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
sam toledano
vicky chetrit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?