Politie Marokko ingeschakeld omdat chirurg zwangere vrouw niet wil helpen

marokko
13
10 jul '16
Een arts die in het provinciaal ziekenhuis van Tetouan werkt heeft zichzelf in de nesten gewerkt omdat hij weigerde een keizersnede uit te voeren.

Zijn weigering heeft hem nu een justitieel verhoor opgeleverd. Toen de vrouw naar het Saniat Rmal ziekenhuis werd gebracht omdat ze op het punt stond om te bevallen werd de chirurg ingeschakeld om een keizersnede uit te voeren. Hij weigerde echter naar de kraamafdeling van het ziekenhuis te gaan om de noodingreep uit te voeren, meldt de krant Al Akhbar in de weekendeditie. 

De ziekenhuisdirecteur en andere betrokkenen zeggen dat ze de dokter herhaaldelijk hebben verzocht om naar zijn werkplek te komen. Hij luisterde echter niet waarna de directeur overging op harde maatregelen. Hij bracht de autoriteiten op de hoogte van de vreemde praktijken. De officier van justitie vaardigde een bevel uit om de man te dwingen de ingreep uit te voeren.

Toen hij hierover hoorde was hij er wel als de kippen bij. Agenten waren namelijk al onderweg om de man te arresteren. Hij voerde de keizersnede uit en redde daarmee de vrouw en baby. Hij kon echter niet voorkomen dat de autoriteiten zijn werkwijze onder de loep nemen. Hij zal zich voor de autoriteiten moeten verantwoorden. 

De krant weet ook dat veel patiënten klagen over de kraamafdeling van het ziekenhuis.

© Redactie 2016
marokko
tetouan
ziekenhuis
opmerkelijk
zwanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?