Marokkaanse moeder van 47 jaar haalt taaldiploma

marokko
4
10 jul '16
Fatima Tizougaghine Bourjil is een 47-jarige Marokkaanse moeder en heeft het belang van onderwijs ondanks haar leeftijd nooit onderschat.

Fatima woont op het Spaans eiland Lanzarote en haalde daar haar diploma aan een opleidingsinstituut. Yabiladi meldt dat ze daar afstudeerde aan een opleiding voor volwassenen. De moeder van vijf vertrok in 2010 met haar man naar het eiland en sprak geen woord Spaans. Aanpassen aan hun nieuwe leven was dan ook lastig. Fatima besloot echter niet op te geven en zich in te schrijven voor Spaanse lessen. 

Genelva Vargas, lerares bij het taalinstituut, zegt dat ze het een en ander hebben aangepast voor Fatima. Lessen waar normaal een half uur voor nodig is duren voor de Marokkaanse twee uur wegens haar achterstand. Dat deerde zowel het instituut en de studente niet. Ook kreeg ze de gelegenheid om vanuit huis lessen te volgen zodat ze voor haar kinderen kan blijven zorgen.

Tizougaghine Bourjil moest op haar zestiende noodgedwongen stoppen met school om te trouwen. 'Het is een sterke vrouw die niet aarzelt om mensen te stimuleren om te studeren. Dat doet ze vooral bij Marokkanen, omdat ze zich bewust is van het belang van het beheersen van de taal', aldus een trotse Vargas.

© Redactie 2016
marokko
spanje
marokkaanse
lanzarote
school
diploma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?