Verkoop mobiele telefoon zorgt voor dode tijdens Eid ul-Fitr in Marokko

marokko
0
11 jul '16
De politie van Ait Melloul heeft een jongeman gearresteerd op beschuldiging van een moord op een vijftigjarig slachtoffer afgelopen woensdag.

De krant Al Massae meldt vandaag dat de 25-jarige verdachte het slachtoffer heeft gedood door hem een klap op het hoofd te geven met een steen. Het slachtoffer werd naar het Hassan II ziekenhuis vervoerd maar bezweek aan zijn verwondingen. Volgens de krant begint het verhaal op een middag in de Ramadan, toen de verdachte een mobiele telefoon aan een andere jongeman verkocht voor 1.000 dirham. 

De koper ontdekte echter dat de smartphone niet werkte. Op de ochtend van Eid ul-Fitr besloot de jongeman verhaal te halen bij de verkoper. Hij wilde zijn geld terug. Om dit te doen vroeg hij een familielid (het latere slachtoffer) om hem te vergezellen naar de afspraak met de verkoper. Er werd echter geen deal gesloten tussen beide partijen.

De één wilde zijn geld terug terwijl de verkoper het voldoende achtte om de smartphone te repareren. De vijftigjarige man kwam tussen beide partijen om de verkoper te overtuigen het geld gewoon terug te geven. Hij wist echter niet dat deze in woede zou ontsteken. Een verhitte discussie bleek de uiteindelijke vonk. 

Al Massae meldt overigens dat de verdachte een voortvluchtige is. Hij is in hechtenis genomen en zal zich verantwoorden wegens mishandeling met de dood als gevolg.

© Redactie 2016
marokko
agadir
ait melloul
el fitr
moord
mobiele telefoon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?