Vermeende Daesh-aanhanger zorgt voor vertraging bij vlucht Fes-Brussel

marokko
10
12 jul '16
Afgelopen vrijdag heeft een vlucht van Fes naar Brussel twee uur vertraging opgelopen nadat twee Belgische passagiers iemand hoorden praten over Daesh.

Na het waarschuwen van de piloot werden de veiligheidsdiensten ingeschakeld, zo meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. De politie bestormde het vliegtuig en arresteerde de vermeende Daesh-aanhanger. De verdachte was een Belg met een Amerikaanse achtergrond. Hij was gekleed in Afghaanse kledij en zou volgens de twee jonge vrouwen lovend over Daesh hebben gepraat.

De veertigjarige man ontkende echter alles en zegt dat hij alleen sprak over de gebeurtenissen in België, Frankrijk, Turkije en Amerika. Hij moest het weekend in een Marokkaanse cel doorbrengen naarmate het onderzoek vorderde. Gisteren kon hij weer naar België vliegen. Uit het onderzoek van BCIJ, in samenwerking met de Belgische veiligheidsdiensten, blijkt de man geen Daesh-lid te zijn. 

David Niyar Ahmed is juist iemand die een hele 'spirituele en zweverige' interpretatie van de islam heeft en dode 'heiligen' eert. Hij is een volgeling van de Zaouia Tijania en gaat elk jaar naar Marokko om andere volgelingen te bezoeken. Ook bezoekt hij regelmatig het mausoleum van Ahmed Tijania in de oude medina van Fes. De ophef ontstond overigens in een vlucht van Ryanair.

© Redactie 2016
marokko
fes
brussel
opmerkelijk
daesh
belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?