Arts in Marokko probeert moord op vrouw te maskeren met verkeersongeval

buitenland
0
13 jul '16
Een arts uit Sefrou is veroordeeld tot tien jaar celstraf wegend de moord op zijn vrouw, die ook de Belgische nationaliteit had.
Hij probeerde de moord te maskeren door te doen alsof de vrouw omkwam bij een verkeersongeval. Naast de celstraf kreeg hij ook een boete van 40.000 dirham, meldt de krant Al Akhbar vandaag. De zaak dateert van het jaar 2011, toen de politie werd ingeschakeld bij een verkeersongeval. Daar kwam een Belgische bij om het leven. Door bepaalde onduidelijkheden begon de familie van het slachtoffer argwaan te krijgen. 

Zij vermoedden direct dat er meer aan de hand was en spraken zelfs over moord. De openbaar aanklager rook eveneens onraad en beval een diepgaand onderzoek. Er werd onder meer een uitgebreide autopsie uitgevoerd. Daaruit bleek dat het slachtoffer uren voor haar door werd gedrogeerd met een product dat niet in Marokko verkrijgbaar is. Verdenkingen wezen daardoor richting haar echtgenoot. 

Hij werd vervolgd wegens moord en het verbergen van bewijs. Onder strikte voorwaarden - zoals de inlevering van zijn paspoort - mocht hij zijn proces in vrijheid afwachten. Uiteindelijk achtte de rechtbank van Fes hem onlangs schuldig. Een familielid en een vertegenwoordiger van de ambassade van België waren bij de uitspraak aanwezig.
© Redactie 2016
marokko
sefrou
fes
moord
bizar
belgie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
khalifa haftar
gevangenis
saoedi-arabië
frankrijk
botolapro
amsterdam
staatsliedenbuurt
zutphen
syrië
vught
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
eredivisie
iran
turkije
hakim ziyech
caf
marrakech
daesh
mohammed vi