Meer telefoons in beruchte gevangenis Marokko

marokko
0
13 jul '16
De gevangenis van Ain Sbaa in Casablanca, beter bekend als Oukacha, komt gevangenen tegemoet met honderden nieuwe telefoons.

Op deze manier hoopt de Nationale Gevangenisdelegatie (DGAPR) het voor bewoners gemakkelijker te maken om met hun familie in contact te blijven. De komende dagen worden de telefoons geïnstalleerd meldt Al Ahdath al-Maghribiya vandaag. DGAPR heeft een deal gesloten voor een eerste partij van 258 nieuwe telefoons, die snel operationeel zullen zijn. 

Het project volgt nadat koning Mohammed VI op 22 juni op bezoek was in de gevangenis. Deze telefoons komen in een grote ruimte waar gevangenen kunnen communiceren met de buitenwereld. De gevangenis voldoet hiermee aan internationale standaarden en uiteindelijk moet het contact met de buitenwereld bijdragen aan de reïntegratie van de gevangenen. 

Bizar weinig
Momenteel heeft de Oukacha gevangenis slechts 25 telefoons voor een gevangenisbevolking van 7.730 personen. Met de nieuwe telefoons moeten tegelijkertijd honderden gesprekken gevoerd kunnen worden, een verademing ten opzichte van de huidige omstandigheden. Een internationaal telecombedrijf heeft de opdracht gekregen maar welke het is werd niet bekendgemaakt, zegt de krant. 

DGAPR-directeur Mohamed Salah Tamek werkt al anderhalf jaar om de reputatie van de gevangenis te verbeteren en gevangenen beter te behandelen. Naast betere communicatiemiddelen wil de directeur ook meer betekenen voor de gevangenen als ze de gevangenismuren verlaten. Opleiding en werk is daarin een speerpunt.

© Redactie 2016
marokko
ain sbaa
casablanca
oukacha
telefonie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi