Het leven van een alcoholiste in Marokko (video)

buitenland
3
13 jul '16
Casablanca. Het is 's nachts. Fatima (gefingeerd) doet de deur open van haar huisje. De interviewers van Le360 lopen binnen.
Ze zien planten, stoelen en een kat. 'Het is een vrouwtje, haar naam is Lina', zegt Fatima met een grote glimlach terwijl ze haar gasten vraagt te zitten. De journalisten zijn hier voor een nieuwe aflevering in een reeks met interviews met mensen die naar de achtergrond verdwijnen in Marokko. In een vorige aflevering sprak Le360 met een prostituee. Nu is een Marokkaanse alcoholiste aan de beurt.

Fatima is 'mblia' en dat geeft ze toe. Onherkenbaar in beeld vertelt ze over haar leven. Om het hoofd boven water te houden verkoopt ze illegaal alcohol, het drankje dat haar redding is (financieel) maar ook haar ondergang zal zijn (lichamelijk en geestelijk). Ze verkoopt net genoeg om in haar levensonderhoud te voorzien en om haar eigen drank te bekostigen.

Per fles verdient ze zo'n 15 tot 30 dirham winst. 'Soms verkoop ik alcohol aan een man om deze vervolgens samen met hem op te drinken!', zegt ze over bizarre vicieuze cirkels in haar leven. Hieronder het complete verhaal van Fatima.

© Redactie 2016
marokko
alcohol
verslaving
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
serie a
keuken kampioen divisie
botolapro
hamza-mon-bb
sparta rotterdam
la liga
geruchtenmolen
libië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi