Marokkaanse uitvinder krijgt hoge onderscheiding in Frankrijk

marokko
0
14 jul '16
De bekende Marokkaans-Franse uitvinder Rachid Yazami krijgt vandaag een mooie onderscheiding in Frankrijk.

Wij publiceerden eerder al artikelen over Yazami en noemden hem een absoluut voorbeeld voor de Marokkaanse jeugd over de hele wereld. En dat deden wij niet zomaar! Yazami is mede-uitvinder van de lithium-ion batterij die we hedendaags in veel producten treffen. Denk daarbij aan mobiele telefoons, laptops en camera's. Hij heeft nu een chip (zie foto) weten te ontwikkelen waarmee accu's binnen tien minuten opgeladen kunnen worden. Het wachten is op de integratie van de chip in de nieuwste modellen.

Onderscheidingen
In juli 2014 ontving hij uit handen van koning Mohammed VI een Wissam-onderscheiding voor zijn werk als ingenieur. Op zijn Facebookpagina kondigt Yazami aan dat hij vandaag, twee jaar na zijn onderscheiding in Marokko, een soortgelijke onderscheiding krijgt in Frankrijk. Hij zal gekroond worden tot Franse ridder van het Legioen van Eer. Uiteraard hoort hier een mooi lintje bij. 

In 2014 won hij ook de Draper award, een soort Nobelprijs maar dan in de wiskunde. Momenteel doceert de geniale Marokkaan aan de Nanyang Technological University.

© Redactie 2016
marokko
rachid yazami
wissam al arch
onderscheiding
uitvinder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?