Marokkaanse moskeeën: 'Zoveelste walgelijke aanslag in Frankrijk'

algemeen
16
15 jul '16
Vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen overal in de wereld reageren vrijdag op de bloedige aanslag in Nice.

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft er met afschuw kennis van genomen. De bisschoppen bidden voor de doden en gewonden bij deze aanslag, voor hun familie en vrienden. Ook bidden ze voor de Franse samenleving en de wereldwijde gemeenschap, die op meerdere plaatsen te lijden heeft onder aanslagen. Ze bidden "dat respect voor ieder mensenleven en verlangen naar vrede en veiligheid de aanzet blijven tot solidariteit en dialoog, ondanks angst en verontwaardiging".

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) noemt het 'de zoveelste walgelijke aanslag in Frankrijk' en veroordeelt de aanslag 'in de meest scherpe bewoordingen'. De raad vraagt moskeeën om tijdens het vrijdagmiddaggebed extra stil te staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook spraken verschillende moslimvertegenwoordigers in Nederland zich uit over de aanslagen. Zij zijn eensgezind over het feit dat het bloeden moet stoppen en dat terreur geen religie kent.

Ook de Protestantse Kerk laat van zich horen. René de Reuver, scriba van de generale synode, heeft een gebed geschreven. Daarin zijn ook aanslagen in andere steden opgenomen. "Weer een aanslag. Na Parijs, Bagdad, Istanbul, Brussel en al die andere plaatsen wereldwijd waar mensen het leven lieten door aanslagen. Nu in Nice, op de avond van een feestdag. Heer, zie naar ons om. We zijn bang. Haat, woede en wraak verwoesten zoveel." 

© ANP 2016
aanslag
rené de reuver
istanbul
bisschoppenconferentie
brussel
reuver
bisschop
parijs
frankrijk
protestantse kerk
bagdad
raad marokkaanse moskeeën nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi