Premier Marokko stuurt bericht aan Erdogan

marokko
5
16 jul '16
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft vandaag een bericht gestuurd naar de Turkse president na de mislukte staatsgreep.

Abdelilah Benkirane sprak in het bericht aan Erdogan en zijn partij AKP zijn felicitaties uit over het feit dat de coup is mislukt. Dat deed hij in zijn hoedanigheid als secretaris-generaal van de PJD. Volgens Le360 is Benkirane vol lof over het feit dat officieren en veiligheidsdiensten loyaal bleven en de weg versperden voor hen die de democratie en de keus van het volk ondermijnen. 

Benkirane sprak naast zijn complimenten en felicitaties ook zijn medeleven uit met de slachtoffers van deze verachtelijke aanval. Daarbij kwamen honderden om het leven. Mogelijk volgt later ook nog een bericht van koning Mohammed VI, die nauwe banden heeft met de Turkse president.

Bezorgd
Eerder liet het ministerie van Buitenlandse Zaken zich al uit over de zaak. In tegenstelling tot westerse overheden zei het ministerie direct 'tegen elke vorm van geweld te zijn die gestoeld is op de omverwerping van een democratisch gekozen overheid'. Ook riep het ministerie op om de orde snel weer te handhaven in het broederlijk land. 

© Redactie 2016
marokko
abdelilah benkirane
recep tayyip erdogan
coup
turkije
istanbul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?