Politieagenten doodgeschoten in VS

buitenland
0
18 jul '16
In de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag in de omgeving van het hoofdbureau van politie drie agenten doodgeschoten en verscheidene anderen verwond, heeft de burgemeester meegedeeld.

Een verdachte is doodgeschoten, meldt de politie. Andere verdachten zijn mogelijk ontkomen en met behulp van een robot wordt onderzocht of er explosieven zijn. De agenten werden onder vuur genomen nadat ze waren uitgerukt na een melding over schoten, zei burgemeester Kip Holden tegen NBC News.

In Baton Rouge, in de staat Louisiana, werd onlangs een donkere cd-verkoper, Alton Sterling, door twee blanke politieagenten tijdens een worsteling op de grond doodgeschoten. Omstanders maakten beelden van het incident en verspreidden die via social media.

Mars
De beelden, ook die van andere, soortgelijke incidenten, leidden tot woede over de manier waarop politieagenten vaak donkere verdachten tegemoet treden. In Dallas in Texas opende eerder deze maand een legerveteraan tijdens een demonstratie tegen het politiegeweld het vuur op politieagenten, waarbij hij vijf agenten doodde en negen anderen verwondde. De politie zette een robot met een explosief in om de schutter, Micah Johnson, uit te schakelen.

In Baton Rouge werd dit weekeinde ook een mars tegen politiegeweld gehouden.

© ANP 2016
baton rouge
politie
agenten
alton sterling
louisiana
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?