Vernieuwde luchthaven Marrakech in november klaar

buitenland
1
18 jul '16
Nadat de afrondingsdatum voor de bouw van luchthaven Marrakech-Menara meerdere malen is uitgesteld is er nu een nieuwe datum genoemd.
De minister van Infrastructuur, Transport en Logistiek Aziz Rabba zegt in een verklaring tegenover MAP dat de nieuwe luchthaven in november afgerond moet zijn. Dat noemde hij als maximum. Deze datum valt met de milieutop COP22 in Marokko. Hij verzekerde dat de werken 'in de best mogelijke omstandigheden verlopen en volgens de planning'. Khalid Cherkaoui, directeur-generaal van de burgerluchtvaart in Marokko sprak dezelfde woorden uit.

Hij is verantwoordelijk voor de dienstverlening en faciliteiten in de nieuwe luchthaven. Denk daarbij aan eetgelegenheden en winkelcentra. Momenteel kan de luchthaven vier miljoen passagiers aan maar met de bouw van de nieuwe (en schitterende!) terminal moeten dat er negen miljoen worden op jaarbasis.

Project
Het nieuwe deel zou in 2014 al afgerond zijn maar werd verschoven naar maart 2015 om vervolgens weer uitgesteld te worden. Precieze redenen werden niet genoemd. Het project omvat de herontwikkeling van Terminal 1 en de complete bouw van de nieuwe 'Terminal 3'. Op dertig kilometer van Marrakech gaat Marokko een compleet nieuwe luchthaven bouwen.
© Redactie 2016
marokko
marrakech
luchthaven
vliegveld
reizen
cop22
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer talks
botola pro
serie a
keuken kampioen divisie
botolapro
hamza-mon-bb
sparta rotterdam
la liga
geruchtenmolen
libië
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
golaso
politie
verenigde staten
iran
eredivisie
turkije
marrakech
hakim ziyech
daesh
caf
mohammed vi