Familie Marokkaans slachtoffer Nice vertelt over trieste gebeurtenis

marokko
13
18 jul '16
Fatima Charrihi kwam bij de aanslag in Nice om het leven. Haar familie verkeert in een roes.

Het lichaam van de Marokkaanse is nog niet vrijgegeven door de Franse autoriteiten. Wanneer dat het geval is zal de begrafenis in Marokko plaatsvinden. Charrihi werd donderdagavond door de vrachtwagen geraakt. Amina Aissaoui is de Nederlandse nicht van Charrihi en is voor steun samengekomen bij haar familie in de woning van haar oom en tante in Nice. 

7 kinderen
Fatima laat zeven kinderen na. 'Toen ik vrijdag arriveerde, pakte mijn oom me stevig vast en begon als een klein kind te huilen. Ze was de liefde van zijn leven', zegt Aissaoui aan De Telegraaf. Amina sliep toen haar oom haar donderdag belde. 'Ik werd wakker van geschreeuw en gehuil van mijn moeder. Ze was in shock en gaf de telefoon aan me door. Ik begreep er niets van toen mijn oom me vertelde dat Fatima was aangereden. Ik dacht aan een verkeersongeluk. Hij zei me dat ik het nieuws moest aanzetten.'

Charrihi woonde al 32 jaar in Nice en belde dagelijks driemaal met haar zus Aicha, die in Amsterdam woont. 'Alles werd besproken. Iedere stap, iedere onderneming', zegt Amina tegen de krant. Voor het drama plaatsvond spraken de zussen nog met elkaar. Het slachtoffer vertelde dat ze met haar gezin naar het vuurwerk ging kijken. Ze wensten elkaar veel plezier omdat ook Aicha op pad ging. 

'Mijn moeder belde toen ze thuis was nog even. Er werd niet opgenomen. Ze dacht dat ze misschien al lagen te slapen', aldus Amina.

Media
De naam van haar tante verscheen al snel in de media: ze was op slag dood. Haar lichaam was in tegenstelling tot vele anderen geheel intact. Hoewel ze frontaal werd geraakt had ze nauwelijks uitwendige verwondingen. Ze kon snel geïdentificeerd worden. De familie was op pad maar alleen Fatima werd dodelijk geraakt. 'Ze hield van wandelen. Het was een van haar favoriete plekken', zegt Amina over de wandeling op de boulevard.

De parkeermeter van de auto liep bijna af waarna Fatima vroeg of haar man en kinderen geld wilden bijgooien. Fatima bleef met haar schoondochter en diens baby van anderhalve maand achter. De man en kinderen van Fatima waren vijftig meter verder toen de vrachtwagen aan kwam rijden. 'Mijn oom dacht nog: wat rijdt die wagen hard. Mijn oom pakte direct zijn telefoon om Fatima te bellen. Maar ze nam niet op.'

De 14-jarige Yasmine, de jongste van de zeven kinderen, rende naar haar moeder. 'Mensen hebben handen voor haar ogen gehouden, zodat ze haar moeder niet zou zien liggen.' Een neef, schoondochter en baby hielden er schaafwonden aan over.  

Moslim
'Weer een moslim, wordt er dan over de dader gezegd. Maar mijn tante was ook moslima. Ze ging gesluierd door het leven. Ze keurde geweld altijd openlijk af. Het is zo pijnlijk dat zij moest sterven', besluit Amina. 

© Redactie 2016
marokko
fatima charrihi
nice
marokkaanse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?