Boosheid om speciaal zwembad voor arme kinderen Fes

marokko
12
21 jul '16
Met de hete zomerse dagen in de Marokkaanse stad Fes beseffen velen dat de stad een ernstig tekort heeft aan zwembaden.

Veel zwembaden zijn verbonden aan dure clubs of hebben toegangsprijzen waar de normale Marokkaan een hele kluif aan heeft. Een gemeenteraadslid van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) bedacht daarom een goed idee om arme Marokkanen aan het zwemmen te krijgen. Hij besloot het Hassan II zwembad exclusief voor kinderen uit arme buurten te maken. Het maatschappelijk middenveld in de stad is daar allerminst blij mee, zo meldt de krant Al Akhbar vandaag. 

Raadsleden van de stad bezochten daarom diverse wijken om kinderen het cadeau (gratis toegangskaartjes) te geven. Voorwaarde was dat zij in arme buurten wonen en tussen de 6 en 14 jaar zijn. Omdat Fes met een zwaar tekort aan zwembaden kampt is er veel kritiek. In de stad worden zelfs fonteinen gebruikt om in te zwemmen of voor de nodige verkoeling.

Het raadslid dat het plan bedacht zegt echter dat vrijkaarten voor arme kinderen ook goed zijn voor de ontwikkeling van deze kinderen. Vooralsnog is het onduidelijk of de initiatiefnemers zich laten kennen door de kritiek.

© Redactie 2016
marokko
fes
zwembad
zwemmen
zomer
hitte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi