Zware straffen voor verstoren koninklijke stoet Mohammed VI

marokko
1
21 jul '16
Vijf personen zijn in Tanger veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het ondernemen van pogingen om de koninklijke stoet te onderscheppen om klachtbrieven te overhandigen aan Mohammed VI.

Een van hen veroorzaakte daardoor een ernstig ongeval. De rechtbank van tanger sprak zich dinsdag uit over de vijf personen. Volgens Assabah kreeg elk een gevangenisstraf van twee jaar. De 'smairia' werden beschuldigd van het verstoren van het verkeer van de koninklijke stoet door opzettelijk voor de stoet te springen of pogingen daartoe te ondernemen en het veroorzaken van ongevallen. Het vonnis gebeurde in openbare kring en dient onder meer als waarschuwing voor het groeiend fenomeen. 

Ontslag
Allen deden dit tijdens het laatste bezoek van Mohammed VI aan Tanger. Tijdens verhoren gaven de verdachten allen toe dat ze dit deden om iets aan de koning te vragen. Een van hen werd vergezeld door een minderjarige dochter, waarschijnlijk om medelijden te kweken. De vader veroorzaakte een verkeersongeval waarbij twee motorrijders van de stoet gewond werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van de twee had zelfs ernstige verwondingen en moest overgebracht worden naar Rabat. 

Ook de verdachte, 34 jaar, raakte gewond. Nadat hij de nodige zorg kreeg werd hij gearresteerd en biechtte toen op dat hij alles deed om een brief te overhandigen aan Mohammed VI. Daarin vraagt hij om een baan omdat hij was ontslagen.  

Taxi
Twee anderen zaten op een motorfiets toen ze samen een brief wilden overhandigen over het verkrijgen van een taxivergunning. Alle verdachten gaan waarschijnlijk in hoger beroep omdat ze de straf buiten proporties vinden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Marokkanen eerder duidelijk gewaarschuwd. Nu wil justitie duidelijke straffen opleggen. 

© Redactie 2016
marokko
mohammed vi
tanger
stoet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi