Jonge Marokkaan vervoert vijf migranten in dubbele bodem busje

marokko
0
22 jul '16
De Spaanse politie heeft eerder deze week een 21-jarige jongeman van Marokkaanse komaf gearresteerd wegens mensensmokkel.

De bestuurder kwam Melilla binnen via Beni Nsar en vertoonde verdacht gedrag. Hij gaf bij een controle aan dat de zijdeur van zijn busje niet open kan, maar daar liet de politie zich niet door tegenhouden. Toen hij de strop boven zich voelde hangen begon hij steeds lastiger te worden om vervolgens een vluchtpoging te ondernemen. Twee agenten liepen daarbij kneuzingen op. 

Bij inspectie van het in beslag genomen voertuig ontdekte de politie dat een deel van het busje was afgesloten met triplex. Daar zaten vijf vrouwen ineengedoken, wachtend op de oversteek naar Spanje. De vrouwen uit de sub-Sahara overleefden de smokkel ternauwernood. Ze hadden te maken met extreme hitte en hadden ademhalingsproblemen. 

Volgens een verklaring van de Guardia Civil is dit het werk van georganiseerde mensenhandelaars die 4.000 euro per persoon rekenen. De overlevenden werden voor medische zorg naar de gezondheidsdiensten op de grensplaats gebracht. Later werden ze overgebracht naar het detentiecentrum in de stad. 

De smokkelaar is in hechtenis geplaatst en moet zich verantwoorden voor mensenhandel.

© Redactie 2016
marokko
spanje
melilla
ceuta
illegale migratie
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi