Spanje vraagt Marokko om informatie over terreurverdachte

marokko
1
22 jul '16
Een in Marokko gearresteerde terreurverdachte kan mogelijk een grote rol spelen bij de veroordeling van een verdachte in Spanje.

De Spaanse autoriteiten hebben Marokko daarom om hulp gevraagd, meldt Akhbar Al Yaoum vandaag. Het gaat om de in Marokko gearresteerde Ali Ben Zarar en de in Spanje gearresteerde Said Mohamed. Justitie in Spanje wil informatie over Ben Zarar om Mohamed veroordeeld te krijgen. Dit informatieverzoek werd gedaan omdat Spaanse terreurverdachten vaak contact hebben met 'collega's' in Marokko.

De zaak tegen de 26-jarige Mohamed werd woensdag in Madrid gestart maar werd uitgesteld in afwachting van meer informatie over Ben Zarar, aldus de krant. Laatst genoemde stond waarschijnlijk onder bevel van Mohamed. Hij geldt als leider van een terreurcel die in Nador werd ontmanteld. De cel was gespecialiseerd in het werven en het sturen van jihadisten naar Syrië en Irak. 

Dat deden ze onder het bevel van Daesh. De in Melilla geboren Mohamed werd al sinds 2013 gevolgd door de Spaanse autoriteiten en gearresteerd in september 2014. Tegen hem is 25 jaar cel geëist waarvan zeven voorwaardelijk. 

© Redactie 2016
marokko
terrorisme
madrid
rabat
casablanca
ali ben zarar
said mohamed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?